dinsdag 26 juli 2022

Klussen...

 Elke zomer is er wel een speciale klus. Dit jaar staat een berging voor 3 sneeuwscooters op het programma. Dirk Jan en Inge hebben met hun kids de smaak te pakken van het scooteren en het scooterpark is wat uitgebreid.

Bij de uitgezochte plek stond een forse boom met uitbreide wortels. Die moesten sneuvelen en daardoor werd omvallen niet denkbeeldig. De boom van ca 70 cm doorsnee (!) moest dus vallen.

Omwille van de verzekering van de gebouwen was het verstandiger om het niet zelf te doen maar een een deskundige uit de buurt in te huren.
De boom lag binnen 10 minuten plat, de stukken van de stam werden door de specialist meegenomen en toen was het onze beurt om alle takken weg te werken.
Met de kettingzaag hebben we de dikste stukken van de takken weggezaagd en de restanten in het bos achtergelaten. Dat vergaat allemaal wel in de loop der tijd.

Daarna heeft een lokale shovel de zaak wat geegaliseerd en konden we los met de berging.
Achter de oude garage lag nog veel hout van allerlei verschillende afmetingen. Dat moest maar eens opgewerkt worden (niet verkeerd want het hout is schrikbarend duur).

De telefoonpalen konden mooi fungeren als hoekstaanders. Gat graven, paal rechtop/fixeren en beton erin en uitharden maar...




En weg is alle rommel ......








Geen opmerkingen:

Een reactie posten